Al langere tijd was ik op zoek naar een recept voor lekkere en gezonde eiersalade. De eiersalade met mayonaise kennen we allemaal wel. Maar het is niet de gezondste variant. Eindelijk vond ik er een, maar echt heel lekker vond ik het niet. Maar met wat eigen aanpassingen smaakt het erg goed! En ik wil het recept graag met jullie delen.
Onderstaand recept is voldoende om op tafel te zetten tijdens een verjaardag. Voor bijvoorbeeld op een stokbroodje of een toastje. En we beleggen er gemiddeld 8 boterhammen mee.
Wat heb je nodig?
- 8 gekookte eieren
- 5 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 kleine sjalotjes, of 1 grote
- 2 theelepels mosterd
- Paprikapoeder naar smaak (ik gebruikte ongeveer een theelepel)
- Kerriepoeder naar smaak (ik gebruikte ongeveer een theelepel)
- Peper en zout
- Fijngehakte bieslook (ik gebruikte ongeveer 10 gram)
Hoe maak je het klaar?
- Kook de eieren in ongeveer 8 minuten gaar en pel ze daarna.
- Ondertussen kun je de sjalotjes alvast pellen en in kleine stukjes snijden.
- Ook de eieren mag je in kleine stukjes snijden.
- Meng de eieren, sjalotjes en de yoghurt door elkaar.
- Roer de mosterd en de poeders en het peper en zout er goed doorheen.
- Tot slot roer je de fijngehakte bieslook er doorheen.
Wanneer je de eiersalade in een goed afgedekt bakje bewaard in de koelkast, kun je er makkelijk een aantal dagen mee doen.
Eet smakelijk!