Een wasbak in het toilet is onmisbaar. Maar hoe weet je nu precies welke wastafel er in een toiletruimte past? We leggen het je graag uit! Lees dus snel verder en ontdek alles over verschillende soorten wastafels en verschillende soorten materialen. Ontdek daarnaast alles over de juiste afmetingen en de beste kranen.
Verschillende soorten wastafels
Om te beginnen is het goed om te weten dat er verschillende soorten wastafels zijn. Er wordt onderscheid gemaakt tussen hangende wastafels, meubelwastafels, inbouwwastafels en waskommen. We leggen je graag uit wat het verschil is tussen deze verschillende soorten wastafels:
Hangende wastafel: deze standaard wastafel wordt aan de muur bevestigd en zweeft daardoor los in de ruimte.
Meubelwastafel: de meubelwastafel wordt op een onderkast geplaatst.
Inbouwwastafel: inbouwwastafels worden ook wel onderbouwwastafels genoemd. Daarnaast kun je ook kiezen voor een semi-inbouwwastafel. De wastafel zit hierbij niet helemaal, maar deels in de onderkast.
Waskom: waskommen worden bovenop het wastafelmeubel geplaatst.
Materiaal van de wastafel
Nu je weet uit welke soorten wastafels je kunt kiezen, kun je aan de slag met het kiezen van het juiste materiaal. Er wordt vaak gekozen voor keramiek. Maar naast keramiek, kun je ook kiezen voor materialen zoals natuursteen, hardsteen of marmer.
Wist je dat er tegenwoordig ook wastafels van glas verkrijgbaar zijn? Deze wastafels hebben een luxe uitstraling, ogen modern en zijn ontzettend stijlvol. Daarnaast zijn ze ook nog eens makkelijk schoon te houden, krasbestendig en duurzaam.
Juiste afmetingen wastafel
Een toilet is vaak de kleinste ruimte in een woning. Het is dan ook van belang goed te bepalen welke afmetingen geschikt zijn voor je toilet. Meet de wastafel daarom vooraf goed in. Standaardafmetingen voor fonteinen in Nederland zijn ongeveer 40 bij 22 bij 10 centimeter. Afhankelijk van de beschikbare ruimte zijn er afmetingen beschikbaar die hier iets van afwijken.
Wist je dat er volledige fonteinsets verkrijgbaar zijn? Een fonteinset bestaat uit de fontein, afvoerplug, sifon en de fonteinkraan. Per fonteinset kun je kiezen uit verschillende kranen. Zo ben je altijd verzekerd van een kraan die past bij de stijl van je toilet.
Wastafelkranen
Kies je alle onderdelen van een fontein liever zelf? Dat kan natuurlijk ook. Er zijn twee verschillende soorten fonteinkranen verkrijgbaar. Je kunt kiezen voor een inbouw fonteinkraan en een opbouw fonteinkraan.
Wanneer je een wastafel hebt, is het van belang dat de uitloop van de wastafelkraan op een centimeter afstand van de afvoer terechtkomt. Wanneer je een waskom hebt, is het van belang dat de uitloop van de kraan direct in de afvoer terecht komt.
Leave a Reply