Echt dol ben ik niet zo op campingbedjes. Vooral omdat ze zo vervelend zijn om in te klappen. Het uitklappen gaat meestal nog wel, maar na een aantal keer gebruiken zit je altijd met een kant die niet meer in of uit elkaar wil. Maar toch is het wel handig een campingbedje te hebben voor als we eens een avondje op visite gaan of als we bijvoorbeeld een weekendje weggaan. Met het Aeromoov reisbed schijn je het probleem van in- en uit elkaar klappen niet te hebben en dat wilde ik natuurlijk zelf uitproberen.
Wat is er zo bijzonder aan het Aeromoov reisbed?
Het Aeromoov reisbed is lichtgewicht en compact, vergeleken met veel zware campingbedjes. Het reisbed is ingeklapt nog vrij fors in breedte en hoogte, maar het is wel dun en is dus makkelijk tussen het kiertje tussen je muur en je kast op te bergen, of bijvoorbeeld onder je bed. Het allerfijnste is, dat je niet in de weer hoeft met buizen die in elkaar hoeven te klikken. Het Aeromoov reisbedje popt zo uit elkaar. Het is een kwestie van het klittenband lostrekken en het bedje vouwt uit zichzelf uit elkaar. Niet alleen scheelt dat heel veel frustraties, maar bovenal veel tijd. Ook het in elkaar vouwen gaat eenvoudig en snel.
Het bedje is niet alleen bedoeld om in te slapen. Maar je kunt je kind er ook met een gerust hart in laten spelen. Via de transparante zijkanten kun je je kind altijd in de gaten houden. En wanneer je baby nog niet overeind kan zitten, is er een tussenniveau. Net als dat je je box kunt ophogen, kan dat met dit matrasje ook. Je haalt een deel van het matras los, ritst de tussenbodem vast en legt het kleinere matras in het bedje. Zo hoef je niet zo ver te bukken. Dat is fijn voor je rug.
Het in- en uitklappen
Ik heb wel eens vaker producten gehoord die heel makkelijk in en uit te klappen zouden zijn, waarbij het stiekem toch wel tegenviel. Ik was een beetje bang dat het in dit geval ook zo zou zijn. Dus ik nam de proef op de som en probeerde het uit. Het lukte me direct. Het was een kwestie van het klittenband losmaken en het bedje ‘popte’ zo uit elkaar. Het dichtritsen van de tussenbodem lukte ook heel gemakkelijk en binnen no time had ik het matrasje (die overigens perfect aansluit, dus je hoeft niet bang te zijn dat je kindje deze omhoog werkt en eronder gaat liggen), erin liggen. Het bedje was klaar voor gebruik.
Het was wel iets groter dan ik had verwacht. Een campingbedje heeft het formaat van een ledikant en dit is iets korter, maar wel breder. Je hebt dus wel aardig wat ruimte nodig om het bedje kwijt te kunnen. In een smalle kamer wordt dit al lastig. Het bedje is ook lager dan het gemiddelde campingbedje. Maar dat maakt niet zoveel uit. Dat is juist wel handig voor in een tent als je op vakantie bent bijvoorbeeld.
Het inklappen ging ook erg makkelijk. Wel moest ik even uitvinden hoe dat precies moet. Maar het is eigenlijk een kwestie van de zijkanten tegen elkaar aanduwen en je vouwt het zo weer op. Klittenbandje vastmaken om ervoor te zorgen dat het niet gelijk weer uit elkaar klapt als je het loslaat en je stopt het eenvoudig terug in de zak die eromheen zit. Matrasje erbij en je bent klaar om te gaan.
Slaap kindje slaap
Omdat Maik’s ledikant nu als co-sleeper dient, maar hij nu toch ook een eigen kamer heeft, hebben we het reisbedje in gebruik op zijn nieuwe kamer. Overdag slaapt hij hier wel eens. En hij lijkt het erg comfortabel te vinden. Hij sliep in elk geval direct toen ik hem daar in zijn bedje legde.
Wanneer we ergens op visite zijn, nemen we het reisbedje ook mee. Zo kan Maik lekker slapen of spelen als hij daar behoefte aan heeft en zo hebben wij op die momenten onze handen even vrij. Ik ben anders al snel geneigd hem de hele tijd vast te houden. Het bedje past bij ons precies op de bodem van de achterklep, dus de kinderwagen kan er gewoon bovenop, zonder dat je last hebt van het bedje.
Voor- en nadelen
Voordelen
- Geen gedoe met in- en uitklappen, dit gaat vrijwel vanzelf en scheelt heel veel tijd en frustraties.
- Het matras is op te hogen door de tussenverdieping die je in het bedje vast kunt maken, zodat je baby hoger ligt en jij minder hoeft te bukken.
- Het matras sluit perfect aan, waardoor je kindje hier niet onder kan komen. Dit is helaas bij veel andere campingbedjes wel het geval en dus gevaarlijk.
- Het bedje is compact en daardoor gemakkelijk ergens tussen of onder op te bergen.
Nadelen
- Het is breder dan een ‘normaal’ campingbedje en past daardoor moeilijker in hele kleine ruimtes.
- Het bedje is aan de lage kant, wat niet heel fijn is als je lang bent. Maar ik ben klein, dus voor mij maakt het niets uit.
- Het bedje is behoorlijk aan de prijs.
Fijn in gebruik?
Wij zijn erg blij met het Aeromoov reisbed. In de zomer zijn we veel op de camping te vinden en het is een ideaal reisbedje om dan op te zetten. Zodat Maik daar rustig in kan slapen en spelen. En op dit moment wordt het bedje gebruikt als bed voor Maik op de dag. En vanaf januari zal mijn gastkindje erin slapen op de dagen dat ze hier is. Het is ideaal dat ik het bedje op de momenten dat we het niet gebruiken, in elkaar kan vouwen en onder ons bed kan leggen. Dan hebben we er in ons appartement waar we toch al nauwelijks ruimte over hebben, geen last van. En op mijn werkdagen is het zo neergezet voor als mijn gastkindje wil slapen. Ik vind het een veel fijner bedje dan de ouderwetse campingbedjes die ik gewend was te gebruiken.
Het Aeromoov Instant Reisbed is verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Bol.com of Babypark en de verkoopprijs is € 149,00. Wat mij betreft is het reisbedje zijn geld helemaal waard. Maar je moet het er maar net voor over hebben.
Leave a Reply