Ben jij een echte vleeseter? Of gaan er ook meer dan genoeg dagen voorbij waarop je geen vlees eet? En als het gaat om het soort vlees dat je eet, kies je dan voor een mals, zacht lapje dat makkelijk weg te eten valt en als het ware smelt in je mond? Of ben je meer van het stevigere werk, en geef je de voorkeur aan vlees waar je écht je tanden in moet zetten, en een beetje je best voor moet doen? Wat je voorkeur ook heeft, keuze is er altijd genoeg.
Je moet ervan houden
Eet jij iedere dag vlees? Bij steeds meer mensen is dit niet (meer) het geval. Zij zijn niet zo dol op vlees, omdat ze de smaak of textuur gewoon niet zo prettig vinden. Of zij minderen liever een beetje qua dierlijke producten, dat kan natuurlijk ook.
Wat opvalt is dat steeds meer mensen actief bezig zijn met hun vlees. In plaats van te kiezen voor het vlees dat in de supermarkt voor een lage prijs voor het grijpen ligt, verdiepen zij zich er wat meer in. Waar komt het vlees vandaan? Zijn de dieren op een verantwoorde wijze gehouden? We eten over het algemeen genomen nog steeds graag vlees, maar vinden het wel steeds belangrijker worden dat er goed met de dieren en met onze leefomgeving wordt omgegaan.
Bovendien gaat het veel mensen ook steeds meer om de kwaliteit, en wat minder om de kwantiteit. Liever zo nu en dan een mooie tournedos, dan iedere avond een speklapje of karbonade. Als we vlees eten, dan moet het goed zijn, en dan willen we er ook echt van kunnen genieten. Daar hebben we dan ook best wat meer geld voor over; liever wat meer betalen dan een stuk vlees wegkauwen dat eigenlijk niet eens echt smaakt.
Wil jij er je tanden in kunnen zetten?
Tussen al het vlees dat er te koop is zitten grote verschillen. De eerdergenoemde tournedos is bijvoorbeeld opvallend mals, boterzacht noemen het ook wel, en eet heel gemakkelijk weg. Een entrecote, daarentegen, is juist steviger. Je moet wat meer moeite doen om het te snijden, en ook om het te kauwen.
Wat op dit gebied jouw voorkeur heeft, is heel persoonlijk. Er zijn heel veel mensen die het niet mals genoeg kan zijn. Wanneer hun mes bijna door het vlees heen glijdt, genieten zij volop. Daarentegen zijn er ook meer dan genoeg mensen die juist liever ergens echt hun tanden in willen zetten. Die liever kiezen voor vlees met een stevige bite, vlees waar ze een beetje voor moeten werken, en dat een echte smaakbom kan zijn. Gelukkig is er op beide gebieden volop keuze!
Leave a Reply