Een paar weken geleden keek ik naar 24 kitchen en zag Rudolph druk in de weer met het snijden van groentes en het klaarmaken van een lekker uitziende salade. Ik besloot gelijk vaker naar 24 kitchen te kijken, want het zag er heerlijk uit! Na een kleine eigen draai aan het recept gegeven te hebben, smulden we van deze heerlijke witlof perzik salade. Dus ik wilde jullie het recept niet onthouden.
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
- 125 gram spekreepjes
- 75 gram pijnboompitten
- 1 bosje bosui
- 250 gram cherrytomaten
- 2 stronken witlof
- 1 krop kropsla
- 200 gram brie
- 2 perziken uit blik
- Honing mosterd dressing
- 1 bruin stokbrood
Hoe maak je het klaar?
Duur: Ongeveer 15 minuten
- Bak het stokbrood zoals vermeld op de verpakking
- Verwarm een droge koekenpan en rooster de pijnboompitten in ongeveer 3 minuten goudbruin en haal ze daarna weer uit de pan
- Verhit een scheutje olie in de koekenpan en bak de spekreepjes goudbruin en krokant
- Snij de bosui in ringen
- Halveer de cherrytomaten
- Halveer de witlof in de lengte, verwijder de kern en snij de witlof in gelijke stukken
- Snij of scheur de kropsla in stukjes
- Snij de brie in stukjes
- Snij de perziken in blokjes
- Hussel alles door elkaar en doe de honing mosterd dressing er doorheen
- Snij het stokbrood in plakken en serveer het naast elkaar op een bord
Tip: In plaats van speekreepjes, kun je natuurlijk ook kipfilet gebruiken
Eet smakelijk van deze heerlijk frisse salade!
Leave a Reply