Er zijn steeds meer mensen die geen vlees eten, maar die ook snoep en koek laten staan vanwege de gelatine die erin verwerkt is. Katja snoep speelt hier slim op in door gelatine vrije snoep te gaan verkopen. Maar waar ik vooral benieuwd naar ben, is of het daardoor niet anders gaat smaken.
Ongeveer 30 jaar geleden was Katja de eerste snoepfabrikant die overging op natuurlijke kleur en smaakstoffen. De Katja snoepjes zijn dus niet alleen gelatinevrij, ze bevatten ook alleen maar natuurlijke kleur- en smaakstoffen.
Het probleem bij mij is altijd dat ik niet 1 of 2 snoepjes kan pakken uit zo’n zak, maar dat de zak direct op moet. Het kostte dan ook enorm veel moeite om de snoepjes eerst nog te fotograferen toen ze binnenkwamen.
Ik ontving de bekende roze biggetjes, de Kokindjes, Yoghurt gums, Bertha’s Vlaflip, Zure matten en de Apekoppen.
De gelatine vrije zakken snoep zijn te herkennen aan het ‘I love Veggie’ logo die erop geplakt is. Natuurlijk moesten alle zakken een voor een geprobeerd worden. Bertha’s vlaflip en de zure matjes kende ik nog niet van Katja. Maar ze waren allemaal heel erg lekker.
Ik heb totaal geen verschil gemerkt in de gelatinevrije snoepjes of de snoepjes waar wel gelatine in verwerkt is. Wat mij betreft is dit dus een hele goede manier om de snoepjes ook geschikt te maken voor de vegetarische mensen onder ons.
Natuurlijk zitten de snoepjes nog steeds wel bomvol calorieën, waardoor het niet raadzaam is om alle 6 de zakken op een avond, of een week op te eten. Jammer! Misschien is het een idee voor Katja om daar toch nog eens iets op te verzinnen voor de lekkerbekken onder ons.
De snoepjes zijn glutenvrij en ze zijn verkrijgbaar bij vrijwel elke supermarkt in het snoep schap. Let wel op dat je daadwerkelijk de veggie variant in je mandje legt, want ik zie ze nog niet in alle winkels liggen!